Pszichodráma csoportot hirdetünk meddőséggel küzdő nők számára

 • Azoknak, akik úgy érzik: elfáradtak a gyermekre várás, az orvosi vizsgálatok és meddőségi terápiák, remények és csalódások érzelmi hullámvasútján.

 • Azoknak, akik küzdenek a szorongással, és a bűntudattal: ”vannak negatív érzéseim, nem is akarom igazán…?”

 • Azoknak, akik organikus vagy ismeretlen okok miatt akadtak el a családalapítás folyamatában és az ebből fakadó stressz nehézséget jelent számukra, de fontosnak tartják, hogy ez ne hátráltassa a várva várt gyermekáldást - a cirkuláris okság révén ugyanis olyan szorongásos-depressziós állapotok alakulhatnak ki, melyek akadályozzák az autonóm önérvényesítést és döntéshozatalt az asszisztált reprodukciós folyamatban, amelyek aztán az orvosi terápia hatékonyságát korlátozhatják.

A pszichodráma csoporthoz tartozni hasznos, hiszen:

 

 • A résztvevők lehetőséget kapnak az élmények, érzések, gondolatok megosztására olyan nőkkel, akik hasonló problémával küzdenek. A találkozások segítenek oldani az egyedüllét, a másság érzését, hiszen megtapasztalható, hogy más is hasonló gondolatokkal és érzésekkel küzd.

 • A hasonló probléma - hasonló megoldásokat kívánhat: a csoport tagjai megosztják egymással tapasztalataikat, ezáltal pedig bevált gyakorlatok, hasznos ötletek tudásbankját hozhatják létre közösen.

 • A közösség segít a veszteségélményekből táplálkozó énfejlődésben. A veszteség-kudarcélmény rávilágíthat korábbi elakadásokra, a szenvedés révén új nézőpontból tekinthetünk az adott helyzetre.

 • A pszichodráma csoport biztonságos és megértő közegében az érzelmek szabadon, szégyen nélkül megoszthatóak. A résztvevők könnyebben tárják fel egymás előtt fájdalmaikat, érzéseiket. Ezáltal nem csak a meddőséggel kapcsolatos nehézségeket tisztázzák, de tudatosabbá válnak saját értékeiket, lehetőségeiket illetően is.

 

 

Helyszín: Királyhágó Rendelő - Budapest XII., Királyhágó utca 2.

Időpontok: április 18; május 16; június 13;

július 11; augusztus 8; szeptember 19;

október 17; november 14; december 12.

Részvételi díj: 3.000 Ft/óra azaz  27.000 Ft / nap.

Jelentkezni lehet: pszichodrama@solteszkrisztina.hu.

Határidő: 2020 március 15.

 

Csoportvezetők:

 • Soltész Krisztina  (06 20 346 98 39)
  felnőtt klinikai szakpszichológus, aktív analitikus terapeuta, pszichodráma asszisztens
  15 éve a nőgyógyászat, ezen belül a meddőség területén dolgozó szakember
 • Kiss György Ádám (06 70  77 22 773)
  kiképző pszichodráma vezető, szupervizor
  25 éve használja sikeresen a pszichodrámát speciális lélektani nehézségek, elakadások feloldására.

Vissza...